Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η συνέντευξη της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Glow Magazine


She’s a lady
ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Πώς γίνεται να μην επιδιώκεις ποτέ κάτι στη ζωή σου και να σου έρχονται όλα μπροστά σου; Η ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ μας εξηγεί τα περίεργα παιχνίδια της τύχης και πώς ανταποκρίνεται εκείνη στις προκλήσεις της… Τη συνάντησα στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διαμένει στη Θεσσαλονίκη -κάνει πρόβες για τις εμφανίσεις της με τον Νίνο, που θα διαρκέσουν ως τέλη Μαΐου. Casual ντυμένη, με τα μαλλιά της μακριά όσο ποτέ και μ’ επιστροφή στις καστανές αποχρώσεις, με μια μοναδική θετική αύρα -είναι αναμφισβήτητα πιο όμορφη από κοντά- κι ένα βλέμμα που λάμπει κυριολεκτικά. Το ραντεβού μας κανονίστηκε με αφορμή την επιλογή της Νατάσας Θεοδωρίδου από την Kiehl’s ν’ ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Mέλισσα». Οι συλλεκτικές συσκευασίες που δημιούργησε η εταιρία για τη Θεσσαλονίκη, με την υπογραφή της ελληνίδας ερμηνεύτριας, θα διατίθενται αποκλειστικά στο νέο της corner στο Hondos Center Apollonia Politia, ενώ στις 29/5, με την παρουσία της ίδιας, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν αποκλειστικά στο Ίδρυμα. Μου μιλάει μ’ ενθουσιασμό για τη νέα αυτή δράση, για τα χειμερινά της σχέδια -«Θα είμαι μόνη μου σ' ένα κέντρο μ' έναν συνδυασμό μουσικών ειδών που θα προσφέρουν ένα ακρόαμα που δεν έχει ξαναγίνει»-, για τις εκλογές, που ευτυχώς δε χτύπησε το τηλέφωνό της με πρόταση για υποψηφιότητα -«Είμαι κλειστός άνθρωπος, δε θέλω να γίνω δημαγωγός ούτε να υποσχεθώ πράγματα που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Εγώ θέλω να τραγουδάω», αλλά και για τη συμμετοχή της στη νέα θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση! Η Νατάσσα Θεοδωρίδου είναι αυθόρμητη, ετοιμόλογη, συγκροτημένη και ακομπλεξάριστη. Αν σε αυτά προσθέσεις και μια καλή τύχη που την ακολουθεί, έτοιμο το κράμα της επιτυχίας!
Πώς αποφασίσατε να συμπράξετε με την Kiehl’s για έναν φιλανθρωπικό σκοπό που  αφορά στη Θεσσαλονίκη; Στη ζωή μου ό,τι συνέβη, έγινε τυχαία. Δεν κυνήγησα ποτέ κάτι. Αντίθετα, έτσι μου ήρθανε τα πράγματα. Άλλα τα δέχτηκα κι άλλα τα απέρριψα. Όταν, λοιπόν, μου τηλεφώνησε η Μαρία Χατζηαμάλλου (Brand Communication Manager L'Oreal Hellas  S.A.) κόμπιασα, γιατί νόμιζα πως πρόκειται για διαφήμιση, δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς είναι. Όταν μου εξήγησε εκτενώς και ιδιαίτερα τι πρόκειται να κερδίσουν τα παιδιά απ’ αυτό, φυσικά και δέχτηκα αμέσως!

Και ποια είναι η δέσμευσή σας απέναντι στη «Μέλισσα»; Υπέγραψα την ετικέτα αυτού του προϊόντος ιδιοχείρως και τα παιδάκια απ’ τη Μέλισσα ζωγραφίσανε πάνω της μελισσάκια κ.ά. Είναι μια κοινή προσπάθεια για ν’ αποδώσει τα μέγιστα. Θα είμαι στις 26 του Μάη στη Θεσσαλονίκη για να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε. Αυτό θα μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς.

Στην εποχή της κρίσης η αυξημένη φιλανθρωπική κινητικότητα μπορεί να είναι και μια εξιλέωση στη συνείδηση για υπερβολές προηγούμενων ετών; Προσωπικά, δε συμφωνώ με την υπερπροβολή και πιστεύω πως όταν θέλει κάποιος να δώσει δε χρειάζεται υπενθύμιση. Η φιλανθρωπία είναι κάτι αυτονόητο. Η γιαγιά μου μού έλεγε πως μετά τον πόλεμο είχαν πάντα ένα πιάτο φαί για τον άνθρωπο που δεν είχε να φάει. Αυτό είναι ένα είδος φιλανθρωπίας που δε τους το ζήτησε κανένα κανάλι, καμία εταιρία. Έβγαινε από μέσα τους. Αν έρθουμε στο σήμερα, κατά κάποιο τρόπο βιώνουμε μία παρόμοια κατάσταση και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει φτάσει πολύ χαμηλά. Απ’ την άλλη, μπορεί και να μην είναι τόσο κακό να το λέμε γιατί ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου. Είσαι ένας άνθρωπος αγαπητός, άρα μπορείς να επηρεάσεις πιο εύκολα. Τους ζητάς να έρθουν μαζί σου. Είναι ωραίο να χρησιμοποιείς τη δημοσιότητα για τέτοιο σκοπό.

Αλήθεια, σας λείπει καθόλου η ζωή στη Θεσσαλονίκη; Λείπω 18 χρόνια απ’ την πόλη. Αν σου πω πως κάτι μου λείπει από ‘δω, θα σου πω ψέματα, γιατί δεν έχω αυτό που είχα. Οι άνθρωποι μας λείπουν και οι στιγμές. Αφού έφυγα και συνειδητοποίησα πως θα ζήσω στην Αθήνα, έκανα εκεί τον πυρήνα και τις παρέες μου. Οπότε, εκεί είναι η ζωή μου. Κι εδώ περνάω ωραία, αλλά δεν είναι πια οι άνθρωποί μου εδώ.

Τόσα χρόνια δεν έχετε «καμουφλάρει» ούτε τις απόψεις ούτε τη ζωή σας. Πόσο σας   στοίχισε αυτό; Δεν έχω κάποια ομάδα πίσω μου. Έτσι απλά έγιναν όλα στη ζωή μου. Εμείς δίνουμε ένα σήμα με την εικόνα μας κι από ‘κει και πέρα σε κάποιους αρέσουμε, σε κάποιους όχι. Εγώ πορεύομαι ως Νατάσσα. Στην αρχή, όταν μπαίνεις σ’ ένα σύστημα που δε γνωρίζεις νιώθεις οχυρωμένος και φοβάσαι μην εκτεθείς και πολλές φορές δεν ξέρεις καν γιατί σε αγαπάει ο κόσμος. Δε γνωρίζουμε αν ο κόσμος επηρεάζεται από κακές συμπεριφορές, γιατί υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν κάνει τρομερά λάθη, όμως, ακόμα τους αγαπάνε. Με τον καιρό σταμάτησε να μ’ επηρεάζει αν φαίνομαι αρεστή ή όχι. Είμαι έτσι, αυτό πρεσβεύω, λέω αυτά που πιστεύω. Αλίμονο, αν αρέσαμε σε όλους. Κι αυτό είναι και το ωραίο. Ακόμα και σε αυτούς που δεν αρέσουμε μπορεί να κάνουμε κάτι μια στιγμή και ν’ αρέσουμε. Είναι ένας διαρκής αγώνας. Δεν είναι όλα δεδομένα.

Σε μια περίοδο οικονομικής δυστοκίας, πόσο άλλαξαν τα δεδομένα σας; Είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας, άρα όλοι έχουμε υποστεί τις συνέπειες. Οι αλλαγές αυτές μας πετυχαίνουν σε περιόδους που μπορούμε να τις δεχτούμε ή όχι. Εγώ εκ πεποιθήσεως δε ζω σε όνειρο. Είμαι ρεαλίστρια και ίσως έφτιαξα έτσι τη ζωή μου, ώστε στα δύσκολα να μην παραδίδομαι και να μην αναγκάζομαι να κάνω κάτι το οποίο δε θέλω. Θα ήμουν ψεύτρα αν έλεγα πως ότι έκανα ως τώρα ήταν απόλυτα αυτό που ήθελα, γιατί είναι ζαριά. Έχω κάνει και λάθη και βήματα πίσω. Όμως σε τέτοιες περιόδους, που γίνονται ανακατατάξεις και γεννιέται μια νέα τάξη πραγμάτων, πρέπει να ‘σαι έτοιμος να τη δεχτείς. Για να προσαρμοστείς και να λειτουργήσεις χρειάζεται εγκράτεια και προετοιμασία. Κι ένας καλός επαγγελματίας συνήθως είναι προετοιμασμένος σωστά για κάτι τέτοιο χωρίς να υποστεί μεγάλο πλήγμα.
Θα προχωρούσατε, δηλαδή, σε κάποια επιχειρηματική κίνηση εκτός καλλιτεχνικών, όπως δεκάδες συνάδελφοί σας; Όταν μαζεύεις κάποια χρήματα για την ασφάλειά σου δεν τα δίνεις οπουδήποτε. Δεν έτυχε ν’ ακούσω κάποια σοβαρή πρόταση. Μου αρέσουν, όμως όσοι τα καταφέρνουν και σε άλλα κομμάτια, αν και το θεωρώ δύσκολο. Σε όλες τις δουλειές, αν δεν είσαι εσύ από πάνω για να επιβλέπεις, είναι δύσκολο.

Αληθεύει ότι του χρόνου θα συμμετέχετε στη θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση; Θα σας βλέπατε σε ρόλο ηθοποιού; Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν η Μιμή. Μου είπε πως θ’ ανεβάσει από τον Οκτώβριο μία πολύ ακριβή παραγωγή στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τη Σμύρνη. Δεν πρόκειται να παίξω, απλά θα τραγουδήσω σμυρναίικα τραγούδια -θα υποδυθώ μια σμυρνιά τραγουδίστρια της εποχής. Η ίδια έγραψε το έργο και μ’ έβαλε στο κλίμα. Ο θίασος είναι μεγάλος και οι ηθοποιοί εξαιρετικοί. Δεν έχω άγχος γιατί ναι μεν είναι ένα είδος καινούριο, αλλά εγώ θα κάνω αυτό που ξέρω. Όσον αφορά στην υποκριτική… για ν’ ασχοληθώ με κάτι πρέπει να είναι καλοστημένο. Αυτό που ξέρω να κάνω είναι να τραγουδάω. Αν μπω στα χωράφια κάποιου άλλου τότε πρέπει να νιώθω μεγάλη ασφάλεια.

Σας προβλημάτισαν καθόλου τα ετερόκλητα σχόλια που ακούγονται για την κ. Ντενίση; Η Ντενίση είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν τη γνώριζα προσωπικά. Μου αρέσει που είναι αυθεντική και καθόλου δήθεν. Είναι ωραίο να βλέπεις μορφωμένους ανθρώπους να είναι άξιοι στη δουλειά τους και παρόλ’ αυτά είναι απλοί. Γιατί όταν είσαι πραγματικά κάτι δεν υπάρχει λόγος να το φωνάζεις. Το ότι είναι μια ωραία γυναίκα κι έχει αυτόν τον αριστοκρατικό αέρα μπορεί να την κάνει κάπως απόμακρη.

Πώς είναι να μεγαλώνει μια γυναίκα μόνη της δυο παιδιά; Δεν είναι εύκολο ούτε, όμως, και ανέφικτο. Ένας γονιός που θέλει, μεγαλώνει τα παιδιά του κάτω από οποιοδήποτε βιοτικό επίπεδο. Είναι ωραίο που μεγάλωσαν τα παιδιά. Είναι καλά παιδιά, είμαι περήφανη γι’ αυτές. Νιώθω ότι έχω συμβάλει σε όλο αυτό που είναι τα παιδιά μου και είναι μεγάλη μου χαρά. Είμαι και μικρή μαμά, αν σκεφτείς πως η μία μου κόρη είναι 19 και η άλλη 14. Εγώ πια δεν έχω παιδιά να μεγαλώσω, δεν μ’ έχουν ανάγκη. Νομίζω πως αν λείπω είναι πιο ευτυχισμένες. Δε θεώρησα ποτέ ότι τα παιδιά πρέπει να είναι γύρω από μένα. Οι γονείς μου δούλευαν και οι δύο. Εγώ γεννήθηκα το ‘70 και από το ‘75 και μετά δούλευε η μαμά μου. Αυτό ήταν προχωρημένο για την εποχή. Όταν δουλεύει η μητέρα αλλάζει το σύστημα στο σπίτι. Λειτουργείς πιο ανεξάρτητα. Ένα παιδί μικρό που γυρίζει και μένει μόνο του στο σπίτι υποσυνείδητα αποκτά μία ανεξαρτησία. Η κόρη μου σπουδάζει στην Κομοτηνή και το θεωρώ φυσιολογικό. Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του.

Όπως και με κάποιους φίλους έχετε πάρει διαφορετικούς δρόμους; Με την κ. Μενεγάκη σας βλέπαμε κάποτε συνέχεια μαζί. Τελικά οι φιλίες του χώρου σας είναι μια δύσκολη υπόθεση; Μα και τώρα βγαίνουμε και βρισκόμαστε. Πλέον είμαι κρυψίνους. Ίσως παλιά να έβγαινα και να φαινόταν πιο πολύ. Τώρα όχι. Φυσικά, όμως, και υπάρχουν φιλίες στον χώρο. Αν βέβαια είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που δέχεσαι το ταλέντο σου ως κάτι φυσιολογικό. Δεν ξέρω και πολλούς, αλλά όλους τους υπόλοιπους τους θεωρώ δυστυχισμένους που δεν μπορούν ν’ απολαύσουν κάτι με το οποίο έχουν ευλογηθεί, να το πάνε παρακάτω και να το μεταλαμπαδεύσουν.

Αυτήν την περίοδο υπάρχει  χώρος στη ζωή σας για έναν άντρα; Πάντα υπάρχει χώρος στη ζωή μου για έναν άνδρα. Φυσικά και είμαι ανεξάρτητη λόγω του ότι έχω πάρει κι ένα διαζύγιο κι όταν έρχεται το πρώτο βλέπεις πως τα καταφέρνεις. Κάνεις και το δεύτερο σε άλλη ηλικία με άλλες άμυνες, αλλά βλέπεις πως δεν έχεις ίδιες αντοχές. Παρόλ’ αυτά, τα καταφέρνω μόνη μου. Χωρίς εννοείται να λέω «τι καλά που χώρισα».

Ένας τρίτος γάμος ή ένα ακόμα παιδί θα  ήταν ένα μελλοντικό σενάριο στη ζωή σας; Παιδί σ’ αυτήν την ηλικία, που το παιδί μου μπορεί να κάνει παιδί, δε θα έκανα! Να γίνουμε σίριαλ; Αλλά για τρίτο γάμο… αυτό στο γεννάει ο άλλος. Αν είχα μία σχέση αυτήν τη στιγμή θα μπορούσα ν’ απαντήσω αν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου στο μέλλον. Τώρα είναι θεωρητικό...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ
HAIR ARTIST ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ
MAKE UP ARTIST ΡΟΥΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
STYLING ΑΝΤΑ ΜΙΣΘΟΥ

Πηγή: glow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου