Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη της Νατάσας Θεοδωρίδου στο patrasevents.gr

Νατάσα Θεοδωρίδου: "Γεννήθηκα για να τραγουδάω και αν είναι στο χέρι μου, θα μείνω σε αυτή τη δουλειά για όσο περισσότερο μπορώ"

«…Είμαι γλυκιά μητέρα όταν πρέπει, αυστηρή όταν πρέπει και φίλη μαζί τους όταν πρέπει…

...Μου έχει τύχει να συναντήσω ανθρώπους που άξιζε να τους κρατήσω και άξιζα και εγώ να με κρατήσουν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που μου ήταν παγερά αδιάφοροι και πιθανώς να ήμουν και εγώ παγερά αδιάφορη για αυτούς...»

Η γνώμη μου για την Νατάσα Θεοδωρίδου

Της αρέσει να μιλάει έξω από τα δόντια γι’ αυτό και ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια είναι το «Απάντησε μου». Με ξεκάθαρο βλέμμα, μεγάλο χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση, έτσι πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, η συνέντευξη της τραγουδίστριας, Νατάσας Θεοδωρίδου.

Προσωπικά εκτίμησα πως ακόμα και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις δε δίστασε να απαντήσει.Η συνέντευξη

1. Νατάσα, θα σε ταξιδέψω στα παιδικά σου χρόνια για να μας πεις, αν από μικρή ήσουν το κοριτσάκι που ξεχώριζε και έδειχνες ότι σου αρέσει η μουσική και το τραγούδι;
1. Μικρή ήμουν πολύ ήρεμη, μετά ζωήρεψα όταν μεγάλωσα. Αν έπρεπε να βγω να τραγουδήσω, (για παράδειγμα στην χορωδία), δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τραγουδούσα και σε συγγενείς, στην οικογένεια μου επίσης, πολύ συχνά και με πολύ χαρά.

2. Υπήρχε κάποιο πρότυπο στην οικογένεια που σε επηρέασε;
2. Κανείς. Δεν έχουμε κανένα οικογενειακό ιστορικό με τραγουδιστή στην οικογένεια και γι’ αυτό δεν το αντιλήφθηκαν οι δικοί μου πολύ γρήγορα, διότι δεν είχαμε αυτή τη λογική στο σπίτι μας.
Αυτό όμως που μου συνέβαινε είχε ορμή και δεν μπορούσε να συγκρατηθεί.

3. Τώρα που εσύ αποτελείς πρότυπο ως μητέρα, οι κόρες σου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σχετικά με το τραγούδι ή τη μουσική;
3. Καμία τάση δεν έχουν και θα το απέτρεπα με όποιο τρόπο, διότι είναι άδικο προς το παιδί, να έχει μια άνιση σύγκριση με τον γονέα. Από τη στιγμή που έπεται το παιδί, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φτάσει τα βήματα του γονέα και να θέλει δεν μπορεί, (με την λογική πάντα).

Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει έμφυτο ταλέντο, είναι δυνατό (βγαίνει μόνο του προς τα έξω), όταν όμως το ταλέντο δεν είναι εμφανές, γιατί μιλάμε για το τραγούδι, τότε δεν υπάρχει λόγος ένα παιδί να το οδηγήσεις προς τα εκεί. Τα παιδιά παρασύρονται, λειτουργούν μιμητικά (τουλάχιστον στην αρχή), νομίζουν ότι είναι ένα παραμύθι που ντύνεσαι, βάφεσαι, βγαίνεις και όλοι σε χειροκροτούν, δεν είναι έτσι. Δηλαδή οι κόρες μου δεν έχουν καλή φωνή και δεν βρίσκω λόγο να οδηγηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, διότι θα είναι δυστυχισμένες.

Φυσικά, δεν υπάρχει από τα παιδιά μου αυτή η διάθεση. Δεν είναι ότι εγώ τα απέτρεψα, δεν το θεωρούν κάτι που πρέπει να το ακολουθήσουν.
Με την ίδια απορία, γιατί η κόρη μου, να γίνει τραγουδίστρια και να μην γίνει γιατρός που είναι ο πατέρας της;


Η Νατάσα μιλάει για τις κόρες της

4. Ως μητέρα, θεωρείς το επάγγελμα της τραγουδίστριας ότι "επιτρέπει" χρονικά να δημιουργήσει οικογένεια και να είσαι δίπλα στα παιδιά;
4. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες, (εγώ μεγάλωσα σε εργατική συνοικία στη Θεσσαλονίκη), που δουλεύουν σε ωράρια που εμείς οι καλλιτέχνες ούτε που τα φανταζόμαστε. Υπάρχουν γυναίκες με κυκλικό ωράριο, οι οποίες λείπουν από το σπίτι το μεσημέρι, το απόγευμα, το βράδυ και καλύτερα θα ήταν να ρωτούσαμε αυτές τις γυναίκες, πως μεγάλωσαν τα παιδιά τους;

Αν θέλεις να ρωτήσω τη δική μου μητέρα, που ήταν δημόσιος υπάλληλος και έπρεπε να είναι σπίτι της το μεσημέρι να έχει μαγειρέψει, να περιμένει εμάς για να μας φροντίσει.

Η δική μου δουλειά νομίζω, είναι η πιο κατάλληλη για να μεγαλώσεις ένα παιδί, γιατί, την ώρα που εγώ κοιμάμαι τα παιδιά μου είναι στο σχολείο και όταν γυρίζουν έχω ξυπνήσει και είμαι και ξεκούραστη. Δεν έχω και το άγχος που έχει μια γυναίκα που είναι αναγκασμένη να πάει να δουλέψει και πρέπει κάποιος άλλος να της προσέξει το παιδί.

5. Για μια επιτυχημένη τραγουδίστρια, υπάρχει και η περίοδος που πρέπει να ηχογραφήσει το νέο της cd, να το προωθήσει με συνεντεύξεις, είναι τρέξιμο…
5. Η περίοδος που μπορεί να υπάρχουν συνεντεύξεις και ηχογραφήσεις δίσκων είναι συγκεκριμένες.

6. Ως νέα μητέρα, με μικρή διαφορά ηλικίας με τις κόρες σου, έχεις φιλική σχέση ή είσαι αυστηρή;
6. Είμαι γλυκιά μητέρα όταν πρέπει, αυστηρή όταν πρέπει και φίλη μαζί τους όταν πρέπει. Αν και φίλη δεν μπορείς να είσαι τόσο, γιατί μετά οι ρόλοι χάνονται και δεν μπορείς την δύσκολη ώρα, (γιατί σίγουρα θα υπάρξει και δύσκολη ώρα), να είσαι αυστηρή για το καλό του παιδιού πάντα. Οπότε το φιλικό το αφήνω τελευταίο και ιδίως σε μια ηλικία, όπως η κόρη μου που είναι 19 στα 20. Τώρα μπορώ να την δω αλλιώς και να την αντιμετωπίσω ως μεγάλο άνθρωπο, αλλά μέχρι εκεί.

7. Είναι γυναίκα πια. Ωστόσο λένε ότι στα μάτια των γονιών παραμένεις παιδί.
7. Τα παιδιά παραμένουν μικρά, γιατί πάντα ο γονέας λειτουργεί συμβουλευτικά και προστατευτικά. Προσπαθεί να προλάβει το κακό (γιατί νομίζει ότι το βλέπει) και αυτό λειτουργεί λίγο αποπνικτικά προς το παιδί, αλλά γίνεται πάντα με καλή διάθεση, για καλό σκοπό και κυρίως με αγάπη.
Κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν τα παιδιά, λίγο αργά, όπως το καταλάβαμε και εμείς άλλωστε. (χαμογελώντας)


Η φιλία της με την Ελένη Μενεγάκη

8. Είναι εύκολο ή δύσκολο να κρατήσει μια φιλία, όπως αυτή που διατηρείς με την Ελένη Μενεγάκη; Οι "φίλοι" μερικές φορές γίνονται ανταγωνιστικοί.
8. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και δύσκολο, έχει να κάνει με τον ποιόν συναντάς στη ζωή σου. Μου έχει τύχει να συναντήσω ανθρώπους που άξιζε να τους κρατήσω και άξιζα και εγώ να με κρατήσουν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που μου ήταν παγερά αδιάφοροι και πιθανώς να ήμουν και εγώ παγερά αδιάφορη για αυτούς.

Δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα, έχει να κάνει καθαρά με τον άνθρωπο, με το πόσο ταιριάζουν τα θέλω σας, τα πιστεύω σας, έχει να κάνει μόνο με την προσωπικότητα του ατόμου.

Από την πλευρά μου δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός γιατί δεν θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός οδηγεί κάπου και κανένας δεν μπορεί να κλέψει κάτι από τον άλλον ή να προσπαθήσει να εμποδίσει να γίνει κάτι στον άλλον. Είναι μοναδικό αυτό που κάνει ο καθένας και τόσο δικό του, που όσο κι αν ανταγωνιστείς και προσπαθήσεις να κάνεις κάτι που κάνει ο άλλος, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταφέρεις να τον αντιγράψεις, οπότε καλό είναι ο καθένας να κάνει αυτό που ο ίδιος μπορεί και οι ανταγωνισμοί είναι για τους «πτωχούς το πνεύματι».

Η Νατάσα Θεοδωρίδου μιλάει για τη δουλειά της

9. Αγαπημένο τραγούδι;
9. Όλα τα τραγούδια που έχω πει, έχουν την θέση τους. Υπάρχει ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ, είναι το: «Απάντησε μου», αλλά το καθένα έχει ξεχωριστή θέση, ανάλογα με το πώς είμαι εκείνη τη στιγμή.

Για όλους τους ανθρώπους υπάρχει ένα καρδιογράφημα στην ψυχική διάθεση του καθενός μας, δεν είμαστε πάντα καλά, ούτε πάντα άσχημα, έτσι κι’ εγώ σύμφωνα με το πώς νιώθω, έχει ανάλογη σημασία αυτό που τραγουδάω.

10. Νιώθεις την επιτυχία μέσα από την ίδια σου την δουλειά;
10. Το βασικό σε αυτή τη δουλειά είναι γιατί την κάνεις, γιατί θέλεις να τραγουδάς; Θέλεις να τραγουδάς επειδή γι’ αυτό γεννήθηκες, γιατί σου προσφέρει κάτι άλλο; Καλώς ή κακώς μέσω της δουλειάς αυτής, οι απολαβές είναι μεγάλες, ανοίγουν άλλες πόρτες, βλέπεις το κόσμο με άλλα μάτια και είναι πολύ ωραίος, οπότε όλα ξεκινούν από το τι πραγματικά θέλεις εσύ μέσα σου και για ποιο λόγο το κάνεις αυτό.

Εγώ, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γεννήθηκα για να τραγουδάω και αν είναι στο χέρι μου (που πιστεύω είναι στου καθενός το χέρι να ορίσει την πορεία του), θα μείνω σε αυτή τη δουλειά για όσο περισσότερο μπορώ, για όσο με βοηθάει η φωνή μου και η σωματική μου δύναμη. Όλα τα άλλα ήρθαν με δουλειά, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και κυρίως με την αγάπη σε αυτό που κάνω.

11. Με τους συνεργάτες σου είσαι παρεμβατική;
11. Είμαι παρεμβατική πάντα, γιατί πιστεύω στην προσωπική αισθητική του καθενός σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στην επιλογή του τραγουδιού, των ρούχων, μαλλιών. Είμαι όμως παρεμβατική εκεί που νιώθω ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό που μου λένε να κάνω, δεν είμαι ως προς την αντιμετώπιση ότι θα κάνω ότι θέλω εγώ. Ακούω αυτό που μου λένε, αλλά όταν δω ότι δεν μπορώ να το υποστηρίξω και να το φέρω εις πέρας, τότε παρεμβαίνω ως ένα σημείο, λέγοντας την γνώμη μου.

Η αισθητική μου με οδηγεί προς μια εικόνα, αυτή την εικόνα όμως θα την δεις και έξω, δεν είμαι άλλο πράγμα στην προσωπική μου ζωή και άλλο στην επαγγελματική μου. Στην επαγγελματική μου απλώς υπάρχει μια εξέλιξη γιατί εμφανίζεσαι σε ένα χώρο και πρέπει να είσαι κάπως ντυμένος.

Όσον αφορά στο πως παρουσιάζω την δουλειά μου, πάλι και εκεί δεν επιλέγω κάτι ιδιαίτερο που να διανθίζεται από πολλές εικόνες, από χορευτικά, φώτα κ.α. γιατί αυτό που μετράει και αυτό που μένει, είναι το τραγούδι.Η Νατάσα Θεοδωρίδου μιλάει για την Πάτρα και τους Πατρινούς

12. Όποτε επισκέπτεσαι την Πάτρα, διασκεδάζεις, σου αρέσει η πόλη;
12. Μου αρέσει πολύ η Πάτρα. Έχω έρθει πολλές φορές για βόλτα και χωρίς να τραγουδήσω, Είναι πολύ ωραία πόλη, ζωντανή, με πολύ νεολαία και αυτό είναι πολύ θετικό.

Όσες φορές έχω βρεθεί εκεί βγαίνω στα μπαράκια, σε clubs και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ζωή, υπάρχουν και πολλοί φοιτητές που βοηθάει πολύ αυτό και οι άνθρωποι παρά τις δύσκολες εποχές και συνθήκες, προσπαθούν να περνούν καλά.

Εσείς οι πατρινοί ξέρετε να διασκεδάζετε, αγαπάτε τους καλλιτέχνες και το δείχνετε.

Είναι ερωτευμένη η Νατάσα Θεοδωρίδου;

13. Μου αρέσει το νέο λουκ, δείχνεις πολύ ανανεωμένη. Δική σου επιλογή να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά;
13. Ναι,άλλαξα τα μαλλιά μου λίγο και ήταν δική μου επιλογή. Νομίζω οι καλλιτέχνες εμπνέονται από τις αλλαγές, ακόμα κι αν δεν είναι έντονες, ίσως μέσα του ο καθένας νιώθει μια μικρή αλλαγή, νιώθει μια ανανέωση, μια καινούρια αρχή.

14. Νατάσα, είσαι ευτυχισμένη;
14. Είμαι ευτυχής γιατί κοιτάζω, γεύομαι, μυρίζω, μιλάω. Κοιτάζω ψηλά τον ουρανό, περπατάω, είμαι ευτυχής γι’ αυτά.

15. Ο έρωτας συμβάλει στην ευτυχία… εύχομαι και να συμβαίνει και σε εσένα…
15. Εννοείται αυτό, αλλά όταν δεν υπάρχει δεν υπάρχει. Όταν υπάρχει όμως, είναι όλα πολύ ωραία. Η επιθυμία είναι τόσο έντονη που ξεπερνά τέτοια εμπόδια.
Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.

Από την Ελένη Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου