Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Δισκοκριτική για το «Σ' αγαπώ» από το e-orfeas


ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - «Σ’ αγαπώ» MINOS – EMI / 2013

Γράφει ο Τάσος Π. Καραντής

Αντώνης Βαρδής – Νατάσα Θεοδωρίδου – Βασίλης Γιαννόπουλος, όπως το γράφουν, στο σημείωμά τους – του νέου τους δίσκου – ήταν κοινός τους πόθος, να συναντηθούν οι τρεις τους κι αυτό συνέβη στο νέο δίσκο της Νατάσας Θεοδωρίδου(«Σ’ αγαπώ»/ΜΙΝΟΣ - ΕΜΙ). 
Ο Αντώνης Βαρδής, είναι ένας από τους σημαντικότερους εντεχνολαϊκούς συνθέτες μας, τα τελευταία… 40 χρόνια! Με τεράστια δισκογραφία, συνεργασίες με όλους τους κορυφαίους ερμηνευτές και στιχουργούς μας και πολυαγαπημένα τραγούδια, επιτυχίες που τις ξέρει και τις σιγοτραγουδάει όλο το πανελλήνιο. Πολυσύνθετος καλλιτέχνης - ερμηνευτής κι ο ίδιος των τραγουδιών του – συνεχίζει να έχει έμπνευση και να μας χαρίζει όμορφα τραγούδια και να βγάζει σουξέ! 
Ο Βασίλης Γιαννόπουλος – συνοδοιπόρος του σε πολλές ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, αλλά και μεμονωμένα τραγούδια – είναι ένας από τους πιο ικανούς στιχουργούς που διαθέτουμε, αψεγάδιαστος. 
Η Νατάσα Θεοδωρίδου, είναι μια από τις μεγαλύτερες αυθεντικές λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της και του τραγουδιού μας. Διαθέτει μοναδική κι εξαιρετική φωνή, με ταυτότητα, και σήμερα βρίσκεται στην μεγαλύτερη ερμηνευτική ωριμότητα και δημοφιλία της. 
Όλα, λοιπόν, τα καλά των τριών συντελεστών του, περιέχει ο κοινός τους αυτός ο δίσκος, με το απόσταγμα της τέχνης του καθενός. Τον θεωρώ, από τους καλύτερους λαϊκούς δίσκους της χρονιάς που μας πέρασε(2013). Αποτελείται από 12 τραγούδια, που η θεματολογία τους αναφέρεται, στον πόνο του έρωτα, στην αγάπη χωρίς αντίκρισμα, στους φίλους που δεν σε καταλαβαίνουν, στην αναζήτηση της τέλειας σχέσης(όπως μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου). 
Με δυο λόγια, περιέχει σύγχρονα τραγούδια – ζεϊμπέκικα και λαϊκότροπες μπαλάντες – καλοφτιαγμένες από τους δυο δημιουργούς τους κι ερμηνευμένες με μαεστρία από τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Η έκδοση είναι άρτια, με ένθετο, με αναφορά όλων των συντελεστών, με τους στίχους των τραγουδιών και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 
Όπως μας πληροφορεί το ένθετο, στο τραγούδι «Ανάμνηση» οι στίχοι ανήκουν στο Νίκο Παλαβιτσίνη, ενώ το «Πόσο ίδια σκέφτομαι κι εγώ», είναι αφιερωμένο, από τον Βαρδή, το Γιαννόπουλο και την Θεοδωρίδου, στην Ελένη Βιτάλη, «που αγαπάμε και θαυμάζουμε πολύ», όπως γράφουν. 
Όλος ο δίσκος ακούγεται και ξανακούγεται ευχάριστα – είναι ένας πολύ καλός δίσκος στο είδος και στο ύφος του – χωρίς να του λείπει το σουξέ(«Ακόμα σ’ αγαπώ»), οι ενορχηστρωτικές εκπλήξεις του Βαρδή(«Εγκλωβισμένη(Δε μ’ αγαπάς)») κι οι λιγωτικές ερμηνείες της Θεοδωρίδου(«Αν σε χάσω»). Δε λείπει, φυσικά, το ντουέτο Θεοδωρίδου – Βαρδή(«Ανάμνηση»), ενώ εξαιρετικό – ανάμεσα στο όλο πολύ καλό υλικό – είναι το : «Μη με κατακρίνεις». Άφησα για το τέλος, δυο τραγούδια, που, αφενός, δείχνουν το μεγαλείο του Βαρδή, αλλά και του Γιαννόπουλου κι, αφετέρου, πόσο σπουδαία τραγουδίστρια είναι η Θεοδωρίδου, πρόκειται για τα : «Με φωνάζουν οι φίλοι τρελή» & «Τι μου συμβαίνει». Ακούγοντας τα, υποκλίνεται στις ερμηνείες της και λατρεύεις τη χροιά της!

Tracklist:

1 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ (ΔΕ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ)
2 ΑΚΟΜΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ
3 ΑΝ ΣΕ ΧΑΣΩ
4 ΔΥΟ ΖΩΕΣ
5 ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΡΕΛΗ
6 ΑΝΑΜΝΗΣΗ (Ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή)
7 Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟΣ
8 ΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ
9 ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
10 ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ
11 ΠΟΣΟ ΙΔΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ
12 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου