Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το e-orfeas.gr για τη συναυλία της Σαλαμίνας


Η ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ LIVE ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Γράφει ο : Τάσος Π. Καραντής

Ξεχείλισε το, 3000 θέσεων, Ευριπίδειο Θέατρο, στη Σαλαμίνα η Νατάσα Θεοδωρίδου, σε μια, πλήρως, επιτυχημένη συναυλία! Υπήρχε τέτοια ατμόσφαιρα αγάπης προς την δημοφιλή τραγουδίστρια, ώστε, αφού το, των 3000 θέσεων, θέατρο, δεν χωρούσε άλλους(!) ο κόσμος είχε πλημμυρίσει και τον - ακριβώς πάνω από το θέατρο - λοφίσκο!!!

Την Παρασκευή(16/8/2013), ήρθε, για πρώτη φορά, στη Σαλαμίνα, η Νατάσα Θεοδωρίδου, παρουσιάζοντας μια προσωπική συναυλία, χωρισμένη θα έλεγα, σε δύο μέρη. Στο πρώτο, όπου ακούστηκαν όλες οι μεγάλες και πολυαγαπημένες επιτυχίες της, και στο δεύτερο, όπου μας έκανε σεργιάνι στο καλό λαϊκό τραγούδι, θυμίζοντας στο κοινό, αλλά και στηρίζοντας τις ρίζες του ελληνικού τραγουδιού. 

Η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι μια μοναδική καλλιτεχνική περσόνα, με άνεση στη σκηνή, επικοινωνία κι αμεσότητα με το κοινό, που την αισθάνεσαι, πραγματικά, δικό σου άνθρωπο! Το έδειξε, και χτες, όπου δεν χάλασε χατίρια στις παραγγελίες του κοινού, ενώ δέχτηκε, με χαμόγελο κι εμφανή ικανοποίηση, τα φιλιά και τις αγκαλιές του κοινού, από μικρά κοριτσάκια έως γιαγιάδες!

Για τη Νατάσα Θεοδωρίδου, έχω εκφράσει τη γνώμη μου και παλιότερα, είναι η καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της. Εξαιρετική φωνή, καθάρια, όλο φρεσκάδα, με όμορφη χροιά, απίστευτο μέταλλο, προσωπική ταυτότητα και πλούσια λαϊκών ηχοχρωμάτων, που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων με λαϊκές καταβολές. Αρκεί ένα ερμηνευτικό χρωματάκι της σε μια λέξη ή μια φράση, ή ένα της τσάκισμα στη φωνή, για να σε συγκινήσει και να σε κάνει να ανατριχιάσεις.

Η πληρότητα του θεάτρου(κατάμεστο!) και με πλημμυρισμένο από κόσμο το - ακριβώς πάνω από το θέατρο – λοφίσκο(!), δείχνει τι σημαίνει δημοφιλέστατη τραγουδίστρια! Και με κοινό – ηλικιακά – ποικίλο, από λυκειόπαιδα ως 50άρηδες, στη συντριπτική πλειοψηφία. 

Η λαϊκή τιμή του εισιτηρίου(10 ευρώ) κι η μεγάλη ικανοποίηση του κοινού, σπάνε το μύθο, ότι οι σύγχρονοι λαϊκοί τραγουδιστές, μπορούν να υπάρξουν μόνο στις πίστες, με λουλούδια και για τα μεγάλα πορτοφόλια… Η χτεσινή συναυλία, απέδειξε και με το παραπάνω, ότι ο λαός μπορεί να τους χαρεί και να διασκεδάσει – σε συναυλιακές συνθήκες - μόνο με 10 ευρώ! Εξάλλου, κι οι λεγόμενοι «έντεχνοι & ποιοτικοί», απευθύνονται και στα μεγάλα πορτοφόλια, με τις τιμές των… «διακεκριμένων» και των πρώτων θέσεων σε «χώρους αίγλης»… 

Εντύπωση μου έκανε το τεράστιο λαϊκό έρεισμα των τραγουδιών της στο κοινό. Συνήθως ο τραγουδιστής δίνει – στις πολύ μεγάλες επιτυχίες του – τα ρεφρέν στον κόσμο, εδώ, τα έπαιρνε ο κόσμος – κυριολεκτικά(!) - από το στόμα της Νατάσας Θεοδωρίδου! Η ίδια τραγούδησε πολύ, ακούραστα, χωρίς ίχνος ξεκουρδίσματος, ένα γεμάτο δίωρο, σε μια συναυλία διάρκειας 2,5 ωρών. Κατέθεσε ωραίες ερμηνείες, τόσο εξωστρεφείς, όσο κι εσωτερικές κι αισθαντικές, μόνο με το πιάνο, σε ατμοσφαιρικές ερωτικές μπαλάντες, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Όπως, προανέφερα, είπε σχεδόν όλες τις μεγάλες επιτυχίες της, ως και τα «Λιμάνια»(από την «Πολίτικη Κουζίνα»), αλλά έκανε κι ένα μεγάλο αφιέρωμα στο λαϊκό μας τραγούδι, ξεκινώντας από τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Χιώτη, τον Μητσάκη και τον Ζαμπέτα και, φτάνοντας, ως τον Μούτση, τον Λοΐζο, τον Κραουνάκη και τον Μάλαμα. 

Τέλος, τίμησε, δεόντως, την, άψογη, 8μελή ορχήστρα της, όχι απλά παρουσιάζοντάς τους, αλλά δίνοντάς τους την ευκαιρία – κι όχι μόνο μια φορά – σε όλους τους, να κάνουν τα σόλα τους και τους αυτοσχεδιασμούς τους! Κι αυτό σημαίνει πολλά, τόσο φυσικά για τους μουσικούς, όσο, βέβαια και για το ήθος και το σεβασμό προς το τραγούδι και τη μουσική, μιας σταρ, όπως είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Πηγή: www.e-orfeas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου