Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νατάσα Θεοδωρίδου: Blonde & Beautiful

Έχει ξεχάσει την ημερομηνία γέννησής της και είναι όσο νιώθει. Βρίσκει στην οικονομική κρίση μια θετική πλευρά. Αναρωτιέται γιατί όλοι ασχολούνται με τις πλαστικές των επωνύμων. Δουλεύει πυρετωδώς στο στούντιο, ενώ απασχολεί για άλλη μια φορά τις κουτσομπολίστικες στήλες για το αν χώρισε ή όχι. Η πιο δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της αποκαλύπτεται. 


Από τις σπουδές δημοσιογραφίας, πώς βρέθηκες στις μεγάλες πίστες της Αθήνας; 
Το τραγούδι προϋπήρχε, η δημοσιογραφία ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των σπουδών που έπρεπε να κάνω. Επειδή ήθελα να ασχοληθώ με θεωρητικές επιστήμες, ακολούθησα τη δημοσιογραφία. Τελικά με κέρδισε το τραγούδι, γιατί αυτό ήθελα πραγματικά να κάνω. 
Αισθάνεσαι ότι η μουσική είναι ο φυσικός σου χώρος;
Ναι, αλλά με σημείο αναφοράς μόνο το τραγούδι. Το να τραγουδάω ήταν το μόνο που μου έδινε ενδιαφέρον, ενέργεια. Ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γράψω στίχους ή μουσική. 
Έχεις πειραματιστεί ποτέ με τη δουλειά σου;
Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε έχω κατασταλάξει. Αν και το καθαρά λαϊκό υπήρχε πάντα στους δίσκους μου, στις αρχές έβαζα και πιο μοντέρνο ήχο. Όμως μπορείς να ανακαλύψεις τόσα πολλά στη λαϊκή μουσική, που δεν σου δίνει χρόνο ούτε αφορμή να ασχοληθείς με κάτι άλλο.
Από πενθήμερα τα νυχτερινά κέντρα έχουν καταλήξει να λειτουργούν Παρασκευή και Σάββατο. Πιστεύεις ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα;
Δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ, ούτε να βλέπω μόνο τη δύσκολη πλευρά! Υπάρχει πάντα μια κατάσταση που τοποθετεί τα πράγματα και τα οδηγεί κάπου, οπότε όλοι οι επαγγελματικοί παράγοντες λειτουργούν σύμφωνα με αυτήν. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο που έχει επιπτώσεις και στην τέχνη. Δεν χρειάζεται να το δούμε από την αρνητική πλευρά αλλά από τη θετική. Γιατί το λέω αυτό; Ο καλός και σωστός επαγγελματίας πάντα επιβιώνει. Αν λοιπόν επιβάλλει η εποχή να δουλέψεις δύο μέρες, θα το κάνεις καλά.
Πιστεύεις πως θα μπορούσε να ανατραπεί αυτό το κλίμα;
Έτσι δύσκολα που έχει εξελιχθεί η κατάσταση, βλέπεις παντού μια μαυρίλα. Όμως ως χαρακτήρας δεν μπορώ να πιστέψω πως θα βουλιάζουμε συνεχώς. Νομίζω ότι θα πιάσουμε πάτο και θα ξαναγεννηθούμε. Όλες οι αυτοκρατορίες αυτό δεν έκαναν; Ας κάνουμε το ίδιο και εμείς...
Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερες τραγουδίστριες να εμφανίζονται πολύ σέξι...
Γυμνές! (γέλια)
Άρα το θέαμα πλέον κλέβει την παράσταση σε σχέση με τη φωνή;
Επειδή το τραγούδι είναι ένα ταξίδι, είναι σημαντικό να μπορείς να ταξιδέψεις άνετα με αυτό που φοράς. Από εκεί και πέρα έχει σχέση με το είδος που ο καθένας μας υπηρετεί και είναι βεβαίως και θέμα χαρακτήρα. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν μου αρέσει, απλώς δεν θα το κάνω γιατί ποτέ δεν στηρίχτηκα στο θέαμα. Όμως θα ήθελα να πω στα νέα κορίτσια να ακολουθούν τον πιο κλασικό τρόπο, γιατί -δεν λέω- ωραία τα σορτσάκια και τα μπουστάκια, αλλά τα διαχρονικά έχουν άλλη αξία. 
Μπορεί κάποιος να προχωρήσει στο χώρο του τραγουδιού χωρίς δημόσιες σχέσεις και προβολή;
Ναι, αν κάποιος είναι καλός θα τα καταφέρει. Το τραγούδι είναι το όχημα. Για παράδειγμα, ο Rous είναι ένα παιδί που ουσιαστικά δεν ξέρουμε πώς είναι, αλλά έχει καταφέρει να τον γνωρίζουν όλοι μέσα από το κομμάτι «Εξαιρέσεις». Αν υπάρχει λόγος, τότε θα κάνεις καριέρα.
Τα talent shows κάνουν καλό ή κακό στο τραγούδι;
Είναι οφθαλμοφανές ότι τα παιχνίδια αυτά κάνουν κακό στα παιδιά. Tο καλό τραγούδι δεν μπορεί να το βλάψει τίποτε. Δεν γίνεται να λες σε κάποιον που βγαίνει να πει ένα δανεικό τραγούδι, ότι το ερμήνευσε μοναδικά! Αν ήταν εξαιρετικός, δεν θα ήταν εκεί, ήδη θα του είχαν κάνει δίσκο. Αυτό που με στενοχωρεί είναι τα σχόλια των κριτών. Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό επειδή κάποιοι κριτές παίζουν το παιχνίδι του εκάστοτε καναλιού. Αφού κάποιος θέλει να μπει σε μία κριτική επιτροπή, ας λέει τουλάχιστον την αλήθεια... 
Και να σχολιάζει τις επιδόσεις των παιδιών με μουσικά κριτήρια...
Καλά, αυτό δεν το διαπραγματεύομαι! Δηλαδή δεν μπορεί αυτά που ακούμε εμείς να μην τα ακούει η κριτική επιτροπή! Είναι αμαρτία να γεμίζουν το ταμείο ενός καναλιού εις βάρος της ψυχής ενός παιδιού. Γιατί βγαίνοντας από το talent show, έρχεται να δουλέψει με ανοιχτά τα φτερά και ανεβαίνοντας στη σκηνή απογοητεύεται. Εκεί δεν αρκεί να έχεις ωραία μάτια ή ωραία πόδια, πρέπει να έχεις κάτι να πεις.
Nα φανταστώ ότι δεν θα ήθελες να ήσουν μέλος σε κριτική επιτροπή;
Ποτέ. Αν συμμετείχα, θα με έδιωχναν από τη δεύτερη μέρα! Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω σε αυτό το θεσμό. Είναι ψεύτικος και το έχει αποδείξει ο χρόνος.
Σε έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο δημοφιλή λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς σου. Πέρα από το μουσικό κομμάτι, τι σημαίνει λαϊκός άνθρωπος για σένα; 
Εδώ διίστανται οι απόψεις, γιατί κάποιοι μπορούν να σου πουν ότι, αφού μένεις σε μεγάλο σπίτι, δεν ζεις σαν λαϊκός άνθρωπος. Δεν διαφωνώ απόλυτα με αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι η ψυχολογία ενός ανθρώπου αλλάζει με την απόκτηση χρημάτων. Δηλαδή εγώ έχω γεννηθεί σε μια μεσοαστική οικογένεια όπου οι γονείς μου έδιναν σε μένα και τον αδερφό μου ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Οι δικοί μου παραμένουν έτσι. Αν εγώ προήγαγα τη ζωή μου, δεν με κάνει να ξεχάσω τη βάση μου. Μπερδεύομαι με τους καθημερινούς ανθρώπους, δεν είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου να τα παρακολουθώ όλα μέσα από μια γυάλα. Πιστεύω ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις το λαϊκό τραγούδι αν δεν έχεις περάσει και παραμείνει στη γενικότερη έννοια του λαού. 
Ποια εικόνα πιστεύεις ότι έχει ο κόσμος για σένα; 
Ως άνθρωπος είμαι πολύ προσιτός. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με μαύρα γυαλιά και κουκούλες. Η συμπεριφορά μου είναι νορμάλ, γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτό που κάνω είναι κάτι ιδιαίτερο. Για μένα είναι φυσικό.
Πρόκειται όμως για ένα επάγγελμα που έχει αρκετή λάμψη...
Το καλό που έχει αυτή η δουλειά είναι ότι σε ξέρει και σε αγαπάει ο κόσμος μέσα από τα τραγούδια σου. Το κακό είναι ότι αυτό που παρουσιάζουν τα lifestyle Μέσα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δεν είμαστε όλη την ημέρα σε μαγαζιά και σε spa. Δημιουργείται μια ψεύτικη εικόνα. Όταν καλείς να σε φωτογραφήσουν παντού, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι φτιαχτό.
Πώς αντιδράς στη νέα πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης; 
Όλα έχουν συρρικνωθεί, αλλά δεν με πειράζει, γιατί συμβαίνει γενικότερα σε μια κοινωνία. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα γιατί έχω χειριστεί κάτι λάθος. Σε πορεία δεν ξέρω αν θα συμμετείχα, αλλά η δική μου αντίδραση είναι να λέω δυνατά τη γνώμη μου. Θέλω με τον τρόπο μου να λειτουργώ σωστά, γιατί πραγματικά με στενοχωρεί αυτό που έχουν κάνει στη χώρα μας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην είναι το νούμερο ένα του τουρισμού αυτή τη στιγμή. Αλλά, από την άλλη, είναι ντροπή να πηγαίνω με τα παιδιά μου διακοπές και να ξοδεύω τρελά λεφτά, γιατί όλα είναι υπερεκτιμημένα. Ελπίζω με αυτό το ταρακούνημα να προσγειωθούμε. Μάλλον έφτασε η ώρα τα πάντα να πάρουν την πραγματική τους αξία.
Έχεις δεχτεί μείωση των αποδοχών σου; 
Φυσικά έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις αμοιβές. Αλλά ο σωστός επαγγελματίας δεν τρομοκρατείται, απλώς επιβιώνει και προσαρμόζεται. Από την άλλη, θεωρώ κακοήθεια αυτήν την παραφιλολογία για τα χρήματα που παίρνουμε. Πίστεψέ με τίποτε από αυτά που βγαίνουν κατά καιρούς δεν είναι αληθινό. Οk, οι αμοιβές είναι υψηλές, αλλά σε καμία περίπτωση όπως τα περιγράφουν. Και δυστυχώς ερεθίζουν τόσο πολύ τον κόσμο. Είναι βέβαια διαφορετικός ο τρόπος ζωής που πρέπει να κάνεις. Δηλαδή εγώ καθημερινά μπορώ να φοράω αυτό το μακό που είναι προπέρσινο, αλλά στην πίστα εκ των πραγμάτων θα βάλω ένα πιο ακριβό ρούχο.
Πώς είναι η σχέση σου με τις δύο κόρες σου; 
Υπάρχει ισορροπία, γιατί δεν είμαστε ούτε φίλες ούτε όμως υπάρχει παραδοσιακή σχέση μαμάς-κόρης. Επειδή είμαστε μόνο γυναίκες στο σπίτι, λειτουργούμε με πολύ καλή συνεννόηση. Βέβαια η καθεμία έχει τις δικές της ανάγκες γιατί έχουν διαφορά ηλικίας, η μία είναι 16 και η άλλη 10. Απλώς είμαι χαρούμενη γιατί έχω πολύ καλά παιδιά. 
Πόσο δύσκολο είναι να ερωτευτείς και να εκτεθείς;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να έχει τόσο ενδιαφέρον το αν έχω ή όχι σχέση. Άντε, ας δεχτώ ότι κάποιους τους απασχολεί. Εκτίθεσαι αναγκαστικά γιατί είσαι με τον άνθρωπό σου και θέλεις να βγεις έξω, να πας διακοπές, να ζήσεις κανονικά. Επειδή απλούστατα δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν πρόκειται ποτέ να κλειστώ μέσα στο σπίτι. 
Τι σε γοητεύει σε έναν άντρα;
Το χιούμορ, γιατί είναι ένδειξη ευφυΐας και πολιτισμού, η ευγένεια και σίγουρα το να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα. 
Τι χαρακτηριστικά έχει μία καλή σχέση; 
Όταν συμπορεύεσαι με τον άλλο, αλλά διατηρείς την ανεξαρτησία σου, τότε έχεις βρει τις ισορροπίες. Στον κοινό σας δρόμο να μη θέλεις να αλλάξεις τον άλλο. Τον βρήκες κάπως, επέλεξες να είσαι μαζί του και αν σου αρέσει, στην πορεία δεν πρέπει να του ζητάς να αλλάξει.
Το να μεγαλώνεις σε τρομάζει; 
Δεν με ενοχλεί ο χρόνος, γιατί δεν τον νιώθω. Διάβασα κάπου ότι αν δεν ήξερες την ημερομηνία γέννησής σου, θα ήσουν όσο ένιωθες. Αυτό με βοήθησε να ξεκλειδώσω το θέμα της ηλικίας, όπου ξεχνάς πότε γεννήθηκες και προχωράς με βάση το πόσο νιώθεις. Χωρίς όμως να φτάνεις σε υπερβολές του τύπου να είσαι 50 χρόνων και να συμπεριφέρεσαι σαν 25χρονη. Να λειτουργείς πάντοτε όμορφα μέσα από αξιοπρέπεια. Καλύτερα να είσαι φίλος με το χρόνο παρά να τον ανταγωνίζεσαι.
Γιατί οι γυναίκες -επώνυμες και μη- πρέπει να απολογούνται για την προσπάθειά τους να δείχνουν ομορφότερες και νεότερες; 
Υπάρχει μια ελαφριά αγένεια στον τρόπο προσέγγισης αυτών των πραγματικά ευαίσθητων θεμάτων. Αν έχει επιλέξει μία γυναίκα να αλλάξει κάτι πάνω της, δεν χρειάζεται τα media να της το υπενθυμίζουν συνεχώς. Το άγχος του καθενός μας που μπορεί να έχουμε κάνει κάτι βρίσκεται στον τρόπο αντιμετώπισης. Αν κάποιος προσεγγίσει ένα τέτοιο θέμα με ευγένεια και χαλαρότητα, μπορεί να αφεθείς και να το πεις. Αν το εκβιάσει, δημιουργείται άγχος, αναγκάζεσαι να πεις ψέματα, οπότε σε κοροϊδεύουν δυο φορές. Πλαστικές μπορεί να έχει κάνει η φίλη σου ή η συνάδελφός σου, γιατί να μας ενοχλούν αυτές των επωνύμων;   
Πότε να αναμένουμε τη δισκογραφική σου επιστροφή;
Είμαι τώρα στο στούντιο και γράφω τραγούδια. Ήμουν μεταξύ του να κάνω νέο CD ή ένα με διασκευές. Αλλά επειδή τα τραγούδια που έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ωραία, αποφάσισα να κάνω ένα καινούργιο.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ωραία συνέντευξη!!!!Το χειμώνα θα έχουμε νέο cd με καινούργια κομμάτια.Εύχομαι στο μέλλον να κυκλοφορήσει και διασκευές παλιών λαικών κομματιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή